Besparen met kozijnen

Als je gaat kiezen voor kozijnen met dubbelglas dan krijg je ook alle voordelen die daarbij horen. Het is goed om te ontdekken welke dit zijn.

1) isolatie

Eigenlijk is kozijnen en dubbelglas een soort van isolatie. Met dit soort glas krijg je namelijk een betere isolatie van je woning. Een groot deel van het huis bestaat uit ramen en glas. Hier kan dus zonder dat je het in de gaten hebt ook een groot deel van de warmte door verdwijnen. Het is goed om dit verlies van warmte te verkleinen en om de ramen beter te isoleren. Hierdoor zal je energierekening omlaag gaan. Dubbelglas is dus een investering om lagere energiekosten te behalen. Kunststof kozijnen isoleren daarbij nog beter dan bijvoorbeeld aluminium kozijnen. Hout isoleert het beste.

2) geluid

Ook helpt dubbelglas om minder geluidsoverlast te hebben van buiten. Je kunt natuurlijk altijd een raam open zetten om volop te genieten van de geluiden van buiten. Echter als je het lekker rustig wilt hebben dan laat je de ramen dicht en zorgt dubbelglas voor een extra bescherming. Het is mogelijk om ventilatieroosters in het kozijn of boven het glas te laten plaatsen.

3) waarde van je huis

Het is ook goed om te weten dat de waarde van je huis zal stijgen als je kiest voor dubbelglas. En dat komt onder andere door de twee voordelen welke hierboven genoemd worden. Ook is het zo dat dubbelglas vaak samen met nieuwe kozijnen komt. Daardoor ziet het huis er een stuk beter uit en zorg je voor een verbeterd comfort in je woning. Het laten plaatsen van dubbelglas en kozijnen zijn ook voor bedrijven interessant natuurlijk.

In ieder huis in Nederland zitten ramen. Toen het glas nog erg duur was werd er natuurlijk minder glas gebruikt. In de tijd van Napoleon werd er in Nederland op basis van het aantal ramen belasting geheven. Daarom zie je bij woningen uit die tijd dat men de ramen dicht ging metselen. Natuurlijk erg jammer, maar wel begrijpelijk voor toen.