Besparen met rolluiken

  1. Voorzetrolluiken: die heb je waarschijnlijk wel eens zien hangen boven een raam. Dit type is het ‘goedkoopst’ en biedt een snelle oplossing voor woningeigenaren die in het geval van bestaande bouw kiezen voor nieuwe rolluiken. De oprolbox is altijd boven het kozijn te zien, maar biedt het echter wel alle voordelen die rolluiken met zich meebrengen.
  2. Inbouwrolluiken: zijn een type welke al tijdens het ontwerp van een woning worden geïntegreerd in de muur (boven het kozijn). Het mooie aan inbouwrolluiken is, dat als ze eenmaal opgerold in de oprolbox zitten ze niet te zien zijn. Als het gaat om bestaande bouw en je de hierboven genoemde oprolbox te lomp vindt, kun je eventueel voor inbouwrolluiken kiezen maar gezien er veel sloopwerk aan te pas komt zal dit een dure opgave worden.
  3. Als laatste zijn er nog de opbouwrolluiken: deze worden op het kozijn of in het raam geplaatst. Afhankelijk van je woning zal er dus gekeken moeten worden naar het juiste type.

Lees verder over de soorten rolluiken op Rolluik-Info.nl.

Eventuele extra’s

Ook een dakraam kun je uitbreiden met allerlei extra mogelijkheden. Denk hierbij aan een ventilatierooster, een vorm van zonwering, een hor of de afwerking. Houten dakramen zijn vaak goedkoper, maar hebben meer onderhoud nodig dan dakramen van kunststof.

Ook de bediening speelt een rol. Elektrische dakramen zijn aanzienlijk duurder. Al met al zijn er dus zeker mogelijkheden om de prijs van je nieuwe dakraam positief te beïnvloeden. Ook voor mensen met een strak budget is een dakraam daarom zeker te realiseren.