Besparen op aardgas

Veel huishoudens in Nederland gebruiken aardgas om op te koken, en ook om de cv-ketel op te stoken. Aardgas wordt gewonnen in de Noordzee en in de noordelijke provincies: omdat het van dichtbij komt en in grote hoeveelheden aanwezig is, is de prijs relatief laag ten opzichte van andere fossiele brandstoffen. Ook is de verbranding van aardgas vrij schoon: er komt geen roet of fijnstof bij vrij. Een gemiddeld huishouden betaalt per maand rond de €150 euro aan gas. Dat is een flinke kostenpost, en het is dus de moeite waard om gas prijzen te vergelijken en op zoek te gaan naar de goedkoopste aanbieder.

Gas prijzen vergelijken op internet

Verschillend aanbieders van gas rekenen verschillende prijzen. Het kan dus zeker lonen om op zoek te gaan naar de goedkoopste leverancier. Afhankelijk van de hoeveelheid gas die je afneemt, maar ook van de duur van het contract dat je afsluit en zelfs de plek waar je woont, kan je door te wisselen van aanbieder de maandelijkse lasten een stuk drukken. Er zijn op internet veel onafhankelijke vergelijkingssites, waar je jouw gegevens invult en gasleveranciers met elkaar kunt vergelijken om op zoek te gaan naar de laagste prijs. Gemiddeld bespaart men met het vinden van de goedkoopste gasaanbieder wel €250 per jaar.

Bespaar op je gasverbruik

De gasprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Tegelijkertijd is het verbruik in veel Nederlandse huishoudens juist gedaald. Met nieuwe, efficiëntere cv-ketels en betere isolering wordt in veel huizen veel minder gas gebruikt voor verwarming, waar verreweg de grootste hoeveelheid gas voor verbrand wordt. Wil je op de kosten van gas besparen, dan kun je naast het gas prijzen vergelijken natuurlijk ook proberen de hoeveelheid gas die je verbruikt te verminderen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Met betere isolatie of een nieuwe cv-ketel kun je grote bedragen besparen op jaarbasis.