Besparen op een aannemer

Als u een huis wilt bouwen of als u uw woning wilt gaan verbouwen dan is het verstandig om contact op te nemen met een aannemer. Het is natuurlijk belangrijk om de juiste aannemer te kiezen welke aansluit bij uw plannen. Een aannemer is de verbinding tussen de architect, u en het eindresultaat. Een aannemer kan ook de aanvragen van een vergunning bij uw gemeente verzorgen. Een aannemer kan vervolgens de werkzaamheden uitvoeren. De aannemer kan verschillende werkzaamheden voor u uitvoeren. Denk hierbij aan metselwerk, timmerwerk en ook het pleisterwerk in uw woning. Daarnaast kan de aannemer ook het dakwerk verzorgen.

Een specialist of iemand die alles kan doen?

Afhankelijk van uw verbouwing kunt u kiezen voor een aannemer welke een specialist is in een van de onderdelen van de verbouwing. Ook kunt u kiezen voor een aannemer welke alle activiteiten begeleidt. Als het gaat om een kleine verbouwing dan is het vaak beter om een aannemer te kiezen welke alle activiteiten overzien. Als het een grotere verbouwing is dan kunt u kiezen voor een verbouwing waar meerdere aannemers bij betrokken zijn en welke meer gespecialiseerd zijn in de werkzaamheden.

Waar moet u op letten als u een aannemer inhuurt?

Als u een aannemer kiest dan is het belangrijk om een aannemer te selecteren welke niet alleen de juiste prijzen hanteert, maar welke ook een top kwaliteit werk levert. De combinatie tussen de prijs en de kwaliteit is van groot belang.

Aannemer tips

Als u een aannemer gaat inhuren dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Graag geven we u een aantal tips om zo de juiste aannemer te kiezen voor uw klus. Het is goed om op een aantal punten te letten. Laten we enkele aannemer tips met u doornemen.

 • Aannemer tips: vraag meerdere offertes aan
  Het is een tip welke vaak niet wordt uitgevoerd. Vaak blijven mensen erbij om slechts een aannemer uit te nodigen welke daarna de klus gaat doen. En dat is natuurlijk jammer. Het is beter om meerdere offertes op te vragen om zo meerdere aanbiedingen te ontvangen en de beste offerte te selecteren. De offerte met de beste kwaliteit werk en de beste prijs.
 • Aannemer tips: ga niet voor de goedkoopste offerte
  Het is niet nodig om alleen maar te letten op de prijs. Als het werk op een goedkope manier gedaan wordt en ook een slechte manier, dan is het natuurlijk nog duur. Kijk daarom naar de prijzen, maar ook naar de kwaliteit.
 • Aannemer tips: schakel een specialist in als mogelijk
  Als het mogelijk is dan is het goed om een specialist in te schakelen. U kunt bij een specialist meer vakwerk verwachten. Ook kan een specialist sneller het werk uitvoeren dan wanneer het door iemand met minder ervaring doet.
 • Aannemer tips: doe een deel van de werkzaamheden zelf
  Wilt u geld besparen op de kosten van de aannemer? Dan is het goed om een deel van de werkzaamheden zelf te doen. Breek bijvoorbeeld een badkamer af of haal een paar muren weg in overleg met de aannemer om kosten te besparen.

Tarieven

Als u een aannemer gaat inhuren om uw huis te bouwen of om een verbouwing in uw woning of appartement te doen dan is het natuurlijk belangrijk dat u de aannemer prijzen weet. U wilt natuurlijk graag een eerlijke prijs betalen voor het werk. U wilt echter niet meer betalen dan nodig is. Het is goed om te ontdekken wat de prijzen zijn van een goede aannemer. U weet dan dat u niet teveel betaald voor de aannemer.

Een vaste prijs of niet?

Bij de meeste aannemers zult u de keuze krijgen of u de klus per uur wilt laten doen of om de klus te laten doen voor een vaste prijs. Bij een zeer kleine klus zal het altijd op basis van een prijs per uur zijn. Echter wanneer het om een grotere klus gaat wordt er vaak een vaste prijs voor de totale klus. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken, zodat u hier achteraf op kunt terugvallen.

Op welke aannemer prijzen mag u nu rekenen?

Laten we u een aantal voorbeelden geven van prijzen voor de werkzaamheden welke een aannemer kan doen:

 • Een muur bepleisteren gebeurt rond de 25 euro per vierkante meter
 • Sierpleister aanbrengen gebeurt voor 21 euro per vierkante meter
 • Een fundering maken
 • Een heipaal kost rond de 50 euro
 • Een vloerplaat inclusief bewapening kost 75 euro per vierkante meter
 • Een kelder van 2 bij 2,5 meter plaatsen kost 3.000 euro

Het zijn slechts een paar prijsvoorbeelden om een beeld te krijgen van de prijzen van een aannemer.